Balíme na dovolenou

Májka, turisťák, lovečák, lečo v konzervě a řízek mezi chleby… vozili si Češi domácí kuchyni na dovolenou z nutnosti nebo protože místní jídla u Baltu či Balatonu neradi? Když mluvit o jídle za socialismu a dovolené, tak jedině s docentem Martinem Francem a nejlíp v nějaké té lidové jídelně, která přečkala do dneška. Jednu jsme našli na Smíchově. Takže… dvakrát živáň!

https://open.spotify.com/episode/4ISL98DoSiS2dNCmx6cyOc?si=abe46ca4aff641f1

Použité zvuky: Miloš Doležal: Tady nikdo není, jen já. Židovské příběhy z Vysočiny a přilehlých krajů (ČRo 2024), Je to už 43 let od smrti Ferdinanda Peroutky. Poslechněte si ukázky jeho unikátních rozhovorů a komentářů (ČRo 2021), Na úzkosti niti (ČT 2005), Dvě jubilea Jana Zrzavého (ČST 1976), České milování (Prima, 16. 3. 2021), Hostinec v Dobré Vodě Lipnické vedla židovská rodina Šmolkových. Dům zdobí kámen zmizelých (ČRo, 1. 11. 2022), 1986 – otevření Mahlerovy síně v Humpolci (ČRo 5. 12. 2021), Jaroslav Hašek, skutečný a neznámý (ČT 2022), Bermudský poetický trojúhelník nad Vysočinou (ČT 2014).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *